Blackjack multiplayer

Een mulitplayer blackjack spel is gelijkaardig aan andere blackjack spellen en heeft dan ook hetzelfde doel: de dealer of bank verslaan zonder over de 21 te gaan. Dus kortom: ongeacht het aantal spelers aanwezig aan de tafel, elke speler speelt alleen tegen de dealer. 

 

Sociaal voordelen

De gewone blackjack kan u misschien wat eenzaam overkomen. Bent u een sociaal type en houdt u best wel van wat gezelschap? Dan is blackjack multiplayer zeker en vast iets voor u! Indien u alleen speelt, dan kan u af en toe wel eens een gevoel van gemis ontstaan. Niet alleen het gemis van lawaai rondom u, maar ook daadwerkelijke groepsgevoel kan voor een vreemd gevoel zorgen. Online blackjack multiplayer biedt u daarom de ideale oplossing aan: u bent én in het gezelschap van andere spelers én u kan gesprekken aangaan, net zoals in live casino’s!

 

Observeren en kennis opdoen

Blackjack multiplayer laat u ook toe anderen te observeren tijdens een spel. U kan zo het spel beter onder de knie krijgen, meer ervaring opdoen en bovendien ook de tactiek van medespelers achterhalen. U heeft nooit de verplichting daadwerkelijk aan het spel mee te doen en u kan dan ook te allen tijde het spel verlaten. 

 

Blackjack versus blackjack mulitplayer

In tegenstelling tot blackjack, is bij blackjack multiplayer geen echte strategie mogelijk. Zoals eerder gezegd kan u kaarttellen bij blackjack, maar aangezien u met meerdere spelers speelt bij blackjack multiplayer is het haast onmogelijk om alle getallen en kaarten te achterhalen en te onthouden. Bovendien hebben deze spelers elk op zich een aparte speelwijze, waardoor ze verschillende beslissingen zullen nemen in diverse situaties wat ook uw spelwijze zal beïnvloeden!

 

Online blackjack multiplayer

36Win biedt u de kans aan om blackjack multiplayer te beleven via een online button. Indien u op deze button klikt, dient u uw gegevens in te vullen bij wijze van aanmelding. Ga nu nog deze uitdaging aan!

Spelregels & Strategie

Zoals eerder vermeld is er enerzijds de bank (of croupier of dealer) en anderzijds één of meerdere spelers. De speler heeft als doel 21 te halen of zo dicht mogelijk in de buurt te eindigen. Het uiteindelijke doel is steeds om het spel te beëindigen met een handwaarde hoger dan deze van de dealer én om de 21 punten niet te overschrijden. Indien u dit wel doet, heeft u verloren en verliest u uw inzet. 

Kaarten en handen
Eerst en vooral gaan we wat dieper in op de waarden van de verschillende mogelijke kaarten. Hieronder vindt u een kort overzicht van de kaartwaarden:

 • De prentkaarten – Koning, Vrouw, Boer – gelden voor 10 punten
 • De aas laat u de keuze tussen 1 punt of 11 punten
 • De waarde van de overige kaarten is afhankelijk van hun cijfer

Verder zijn er ook verschillende handen mogelijk in het blackjack game. De volgende handen zijn de meest voorkomende handen en dient u goed te onthouden:

 • Blackjack of natural: dit betekent dat u twee kaarten in uw hand heeft, dewelke bestaan uit een aas en eender welke kaart met een waarde van 10 punten. Dergelijke hand wint automatisch het spel, uitgezonder wanneer de bank eenzelfde winning hand heeft. Dan is er namelijk sprake van een gelijkspel en wordt de inzet teruggegeven.
 • Soft hand: deze naam wordt gegeven aan een hand met twee of meerdere kaarten, waarin zich ook een aas bevindt en die meer dan 11 punten heeft.
 • Hard hand: een hand met twee of meerder kaarten, waarin zich ofwel geen aas bevindt ofwel een aas met als waarde 1, word een hard hand genoemd.

Blackjack regels
Een blackjack spel gaat steeds hetzelfde in zijn werk. Het spel gaat van start wanneer alle spelers hun inzet hebben bepaald (afhankelijk van de limieten van de tafel in kwestie). De bank geeft elke speler 2 kaarten met het plaatje naar boven, waarna ook twee aan zichzelf, namelijk één dichte kaart en één open kaart. De spelers moeten nu beslissen of ze nog een kaart willen (hitten) of dat ze niets willen doen (stand). Ze hebben bovendien nog andere opties, dewelke verder nog verklaard zullen worden. Als alle spelers hun beslissing hebben genomen, speelt de dealer zijn hand. De algemene regels is dat van de hantering van handwaarde 17: onder dit getal moet de dealer hitten en met 17 of hoger moet de dealer zijn kaarten houden. Nadien wordt de spelers hand vergeleken met deze van de dealer. Deze wint alleen wanneer de speler bust of een hand heeft die lager ligt dan die van zichzelf. De inzet van de speler gaat dan verloren, maar indien de speler wint, zal de inzet verdubbeld worden.

Verder heeft de spelers een aantal opties. Hieronder de verschillende begrippen en een korte uitleg:

 • Hit: wanneer u een volgende kaart wenst, betekent dit zoveel als hitten. Dit kan zo vaak u wilt, totdat u bust of een hand heeft met 21 punten.
 • Stand: wanneer u uw kaarten gewoon wenst te behouden, dan betekent dit standen. Uw hand wordt in dit geval vergeleken met die van de dealer.
 • Double down: dit houdt in dat de inzet verdubbeld wordt en dat u maar 1 kaart meer krijgt. U stand hiermee automatisch, waarna de hand wordt vergeleken met deze van de dealer.
 • Splitsen: wanneer uw eerste 2 kaarten een paar zijn of twee kaarten zijn van eenzelfde waarde, kunt u uw hand splitsen en twee keer spelen. U dient dan ook tweemaal in te zetten en zo speelt u verder met twee handen. Tip: de beste handen om te splitsen zijn azen en achten.
 • Verzekering: wanneer u verzekert, doet u een extra bet (inzet). Dit kan slechts wanneer de eerste kaart van de dealer een aas is. De bet is de helft van de oorspronkelijke inzet. De dealer moet nu de dichte kaart bekijken en heeft hij een blackjack, dan verliest u alle oorspronkelijke bets en zullen alle verzekeringen 2 tegen 1 worden uitbetaald. Heeft de dealer geen blackjack, dan verliest u alle verzekeringen en worden de handen alsnog gespeeld.
 • Gelijk geld:  heeft u een blackjack en de dealer een aas, dan kunt u ervoor opteren de optie gelijk geld inzet in te zetten. Deze is de helft van de originele inzet en in het geval ook de dealer een blackjack heeft, dan krijgt u uw oorspronkelijke inzet terug en wordt deze 1 op 2 uitbetaald.
 • Overgeven: hierdoor kunt u de helft van uw inzet behouden, wanneer u denkt te gaan verliezen. De overgeef-optie bestaat uit twee mogelijkheden: vroeg of laat. Het vroege type laat u toe de helft van de inzet te behouden, vooraleer de dealer kijkt of hij een blackjack heeft. Het late type geeft u de kans om uzelf over te geven wanneer de dealer al gekeken heeft of hij een blackjack heeft of niet.
Gameplay: 

Copyright © 2020 - 36win.be. All rights reserved

logo Belgium logo 21+